Nieuws
Actie tegen vuurwerk moet kunnen

De gemeente moet de mogelijkheid houden op te treden tegen evenementen met vuurwerk in verband met de milieu-effecten en de openbare orde. Die mogelijkheid mag niet uit de Algemene plaatselijke verordening (APV) geschrapt worden, zoals B&W willen.

Dat stelt CDA-gemeenteraadslid Stijn Strous. Hij heeft daartoe een voorstel bij de gemeenteraad neergelegd dat vanavond wordt behandeld. De raad praat dan over een groot aantal wijzigingen in de APV.

Oppositiepartij D66 heeft negen voorstellen voor wijziging gedaan. Het gaat dan om het sneller beslissen van de gemeente; een niet tijdig beslissen door de gemeente betekent automatisch dat de gemeente akkoord gaat; reclamedrukwerk in de brievenbus mag alleen nog bij inwoners die aangeven dat zij dat willen ontvangen; kinderen wordt toegestaan akoestische muziek op straat te maken (nu verboden); gevaarlijke voorwerpen moeten minstens 2,5 meter boven voet- of fietspad hangen; horeca mag in het weekeinde tot 03.00 uur open zijn; kinderen mogen op hekken zitten (nu verboden); lachgas is toegestaan (wordt nu verboden); hash en wiet mogen op straat gebruikt worden (wordt nu verboden).

Hoeveel steun er voor de D66-ideeën is, is nog onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter