B&W maakten onlangs bekend vier kolossale windturbines in de gemeente te willen plaatsen. Voor oppositiepartij GBLV is het onbestaanbaar dat B&W een dergelijk voorstel durven te doen. De enorme, horizon vervuilende en overlastgevende windturbine die Den Haag vlakbij de Zeeheldenwijk heeft laten plaatsen, is iedereen in de gemeente een doorn in het oog. Hoe kunnen B&W dan zelf vier van die windturbines in de gemeente toestaan, vraagt GBLV zich af. Bij de komst van de Haagse windturbine heeft de lokale partij destijds samen met de inwoners geprotesteerd. Ook nu toont de partij zich strijdbaar.

,,B&W vinden het prima als er vier enorme windturbines in de gemeente komen in het zicht van de bewoners van bijvoorbeeld De Rietvink, Wilsveen en Stompwijk. Er wordt gedacht aan een strook langs de A4, de Drooggemaakte Grote Polder en de Zoetermeerse Meerpolder. B&W gaan voor het plaatsen van de windturbines op zoek naar ‘maatschappelijk draagvlak’. Het is te bizar voor woorden. Nadat de gemeente en de vereniging ‘Houdt Vlietrand Groen’ eerst nog hebben geprocedeerd tegen de Haagse molen, kiezen B&W er nu voor om vier molens bij te plaatsen”, aldus GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck. ,,We zien nu al dat inwoners van de Zeelheldenwijk dagelijks worden geconfronteerd met horizonvervu iling, slagschaduwen en geluidsoverlast. B&W interesseert het welzijn van onze inwoners blijkbaar niets.”

Het raadslid constateert dat er nu al zaken niet goed gaan. Zo kwam een extern bureau dat onderzoek deed naar geschikte locaties voor het plaatsen van windturbines in de gemeente, uit op plekken die beschermd natuurgebied zijn voor vogels. Hartsinck: ,,Wat denk je dat een enorme windturbine voor effect heeft op een beschermd natuurgebied voor weidevogels? Wij begrijpen niet wat B&W bezielt om daar windturbines te willen plaatsen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter