B&W volgen de ontwikkelingen rond het corona virus op de voet. De ambtelijke organisatie bereidt zich voor op ondersteunende maatregelen en voorzieningen die de gemeente kan treffen. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad bericht. Bij nieuwe ontwikkelingen wil hij dat herhalen.

Wat de communicatie naar de inwoners betreft volgt de gemeente het landelijke beleid: het RIVM, Rijksoverheid en GGD zijn afzenders van informatie. Zij publiceren de meest actuele informatie. Hierdoor is het helder waar mensen met hun vragen terecht kunnen. De gemeente heeft daarom alleen een bericht op de website gepubliceerd zodat mensen weten waar ze informatie kunnen vinden. Binnen het ambtelijk apparaat is verteld hoe medewerkers preventieve maatregelen kunnen nemen en waar ze terecht kunnen met vragen.

De centrale regie voor de aanpak van de ziekte ligt bij het ministerie van Volksgezondheid. Het crisismanagement is regionaal georganiseerd bij een uitbraak van een A-infectieziekte zoals het corona virus. De burgemeester ontvangt regelmatig een update van de directeur publieke gezondheid van de GGD. De voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, de Haagse burgemeester Johan Remkes, draagt zorg voor de bestrijding van een epidemie van een infectieziekte behorend tot groep A, of een directe dreiging daarvan. Hij heeft daartoe ook bevoegdheden. Inzet van die bevoegdheden gebeurt in overleg met de burgemeester van de betrokken gemeente. (foto RIVM)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter