Nieuws
George Baker te gast bij Midvliet

De eerste donderdag van de maand is bij omroep Midvliet om 21:00 uur het programma ‘Microfoon Open’ te horen. In dit programma kan iedereen die dat wil een uur lang haar of zijn eigen muziekkeuze laten draaien en de nummers zelf aan- en afkondigen. Donderdag 5 maart is er een bijzondere gast in ‘Microfoon Open’, namelijk Hans Bouwens, beter bekend als George Baker. Presentator Martin Reitsma zal met hem praten, onder meer over het jubileum van George Baker dat vorig jaar gevierd werd  (zijn grote hit Little Green Bag verscheen in oktober 1969).

Hans Bouwens werd geboren als enig kind van een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader die als soldaat deel uitmaakte van het Duitse leger dat Nederland bezet hield. Zijn vader sneuvelde aan het eind van de oorlog en Hans werd door zijn grootouders in de Zaanstreek (Wormerveer) opgevoed. Hij ging al vroeg werken. In 1967 solliciteerde hij als zanger bij de Zaanse band Soul Invention. Hij werd aangenomen en een jaar later werd de naam van de band gewijzigd in George Baker Selection. Als liedjesschrijver schreef hij ruim zeshonderd liedjes en er zijn circa 25 miljoen platen verkocht. Met de groep George Baker Selection scoorde hij onder andere de hits Little Green Bag (1969) en Paloma Blanca (1975).

Op donderdag 5 maart van 21:00 tot 22:00 uur is George Baker, samen met Martin Reitsma, te gast in ‘Microfoon Open’ bij Midvliet FM. Midvliet televisie zal opnames maken die op een later moment te zien zullen zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter