B&W gaan een nieuw onderzoek doen naar plekken voor sociale woningbouw. De aandacht ligt daarbij niet exclusief op Fluitpolderplein en Prinsenhof; er wordt ook gezocht naar andere lokaties. Bij de bouw gaat het ook niet alleen om sociale woningbouw. Er wordt tevens gekeken naar huurwoningen met een huur tussen 700 en 1000 euro per maand alsmede seniorenwoningen. De kosten van het onderzoek worden zo veel mogelijk beperkt.

Dat is de uitkomst van een gemeenteraadsdebat over de sociale woningbouw. Oorspronkelijk wilde wethouder Jan-Willem Rouwendal alleen onderzoek doen naar sociale woningbouw aan het Fluitpolderplein en in de wijk Prinsenhof. Hij wilde daar 150.000 euro aan uitgeven. Een meerderheid van de gemeenteraad – alleen GBLV was tegen – was het daar niet mee eens.

De wethouder stelde dat de gemeente na 2008 eigenlijk geen sociale woning meer heeft gebouwd. Dit jaar wordt wel gestart met de bouw van 48 sociale woningen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. Op grond van regionale afspraken moet de gemeente er echter 750 realiseren. Dit in tijden van een woningcrisis waarbij er een tekort is aan alle soorten woningen. Rouwendal wilde bouw aan het Fluitpolderplein en in Prinsenhof nu nog niet laten vallen. Er moet echter wel draagvlak voor zijn.

Met woningcorporaties wil de wethouder ook gaan kijken naar de bouw van kleine aantallen sociale woningen. Nu willen de corporaties daar eigenlijk niet aan beginnen, zo gaf de bestuurder te kennen.

D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen overhandigde de wethouder een lijst met tientallen plekken in de gemeente waar mogelijk sociale woningen kunnen worden neergezet. Dit als reactie op een ambtelijke taskforce die maar twee geschikte plekken vond: Fluitpolderplein en Prinsenhof. De wethouder gaf aan het stuk mee te nemen in het nadere onderzoek. (foto D66)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter