De Westland Rally start dit jaar in Voorburg. Op zondag 22 maart zullen zo’n zeventig auto’s tussen 08.00 en 11.00 uur vertrekken vanaf het Stationsplein. De gemeente heeft vergunning gegeven voor het evenement dat mede georganiseerd wordt door Only for Men, de herenmodezaak onder de Utrechtsebaan op het stuk tussen de Herenstraat en het Westeinde.

Het is de vijfde editie van de rally, die voor het eerst start buiten het Westland. De Westland Rally is een toerrit annex navigatie rally, die gereden wordt op de openbare weg. De rally is geschikt voor ervaren en minder ervaren rallyrijders en zelfs voor mensen die alleen een gezellige en mooie autotocht willen maken. Er zijn twee categorieën: Toer Klasse voor beginners en minder ervaren rijders en Sport Klasse voor de ervaren rally rijders. Het verschil tussen de 2 klassen zit in de moeilijkheidsgraad van de routeboeken, waarmee de equipes hun route moeten bepalen. Het Toer Klasse Routeboek is relatief eenvoudig, voor het Sport Klasse Routeboek wordt enige rally ervaring aanbevolen.

Deelname kost 799 euro ex. Btw. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Bedenkers van het evenement zijn Jeroen Pronk, Koos van Essen en Richard van Holstein; drie autofanaten uit het Westland. In vorige afleveringen deden oldtimers en fraaie sportwagens mee. (foto 2019: Novus Leo)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter