Nieuws
B&W willen geluidschermen bij bredere A4

B&W gaan akkoord met een verbreding van de A4 van 2 x 4 naar 2 x 5 rijstroken. Daarbij moeten er wel geluidwerende voorzieningen komen bij Vlietland, Stompwijk, De Star (Leidschendam) en Overgoo (Leidschendam).

Dat blijkt uit een brief die de burgemeester namens B&W aan minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur) heeft gezonden. Bij de verbreding van de A4 leggen B&W de nadruk op de effecten voor leefbaarheid en gezondheid.

Met de verbreding verwachten B&W minder verkeer op de N14. Wel vragen ze een verbetering van de toestand op de N206: de weg Zoetermeer – Leiden via Stompwijk met aansluiting op de A4.

Bestaande geluidwerende voorzieningen langs de A4 moeten ook na de verbreding terugkomen en ook hoger worden gemaakt. Daarnaast moeten er nieuwe voorzieningen bij komen, aldus B&W. De voorzieningen moeten, indien mogelijk, uitgerust worden met zonnepanelen.

Omdat de verbreding van de A4 ook effect heeft op waterlopen langs de snelweg willen B&W ook daarover meepraten. Men pleit voor natuurvriendelijke oevers. Meepraten willen B&W eveneens over de vormgeving van het nieuwe A4-viaduct in de Kniplaan dat geschikt moet zijn voor fietsers en auto’s.

De A4 mag geen barrière worden, aldus B&W. Aan weerszijden is ‘groencompensatie’ nodig. Ook moet er voor gezorgd worden dat leefgebieden van dieren met elkaar verbonden blijven. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter