Tijdens de boekenweek is er in Museum Swaensteyn aan de Herenstraat 101 in Voorburg een bijzondere activiteit. Voor volwassenen is er zaterdag 7 maart een lezing door Kees van Leer over prinses Marianne (1810-1883) gevolgd door een wandeling.

Aan de hand van dia’s wordt een beeld gegeven van het leven van prinses Marianne. Haar vriendschappen, haar buitenplaatsen in Voorburg en haar kastelen in Reinhartshausen en Camenz. Ook wordt er aandacht geschonken aan haar eigen kunstverzameling. U kunt na de lezing diverse voorwerpen bekijken die met de prinses te maken hebben in de Mariannekamer. Voor kinderen is er dezelfde dag tussen 13:30 en 13:50 uur een speurtocht inclusief een glaasje limonade en wat fruit.

Na de lezing wordt tijdens een korte rondwandeling door het centrum van Voorburg en het Oosteinde gekeken naar de plekken en gebouwen, die iets te maken hebben gehad met deze ten onrechte vrijwel vergeten prinses. Daarbij zullen ook de verhalen worden verteld die aan deze plaatsen zijn verbonden. Lezing en wandeling duren van 14:00 tot 16:00 uur. Kosten: Leden: volwassenen € 2,50 en kinderen €1,00;  volwassenen € 4,00 en kinderen €1,50. Kaarten zijn vooraf te koop via de bibliotheek en het mmuseum.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter