Particulieren mogen geen auto’s te koop aanbieden langs de openbare weg binnen de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad bepaald door het aannemen van een voorstel van de VVD daartoe. Tegen waren GroenLinks, CDA en D66.

De gemeenteraad besloot ook dat voor het afsteken van professioneel vuurwerk in de gemeente een vergunning nodig is. Het gaat dan om hoeveelheden tot 200 kilo. Alle fracties behalve de VVD waren hier voor.

Op voorstel van D66 werd bepaald dat gevaarlijke voorwerpen minstens 2,5 meter boven een stoep of fietspad moeten hangen.

Het laten vervallen van een voorgesteld verbod op lachgas werd verworpen (alleen D66 en GroenLinks voor) net als de suggestie om hasj- en wietgebruik op straat toe te staan (alleen D66 voor).

Kortere beslistermijnen voor vergunningverlening; een te late beslissing betekent automatisch een instemmende; langere openingstijden horeca en het toestaan akoestische muziek op straat haalden het allemaal niet.

Wel mogen kinderen in de gemeente voortaan op hekken gaan zitten. Dat was tot nu toe verboden. (foto auto-verkopen-belgië.be)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter