Het voorkomen van besmetting met het coronavirus heeft in heel Nederland de hoogste prioriteit, ook in de ziekenhuizen van HMC: Antoniushove, Bronovo, Westeinde. Welke voorzorgsmaatregelen heeft HMC genomen en wat moet u weten en doen?

HMC is goed voorbereid op ontwikkelingen rond het corona virus COVID19. Er gelden strikte protocollen en men kiest bewust voor strenge voorzorgsmaatregelen. Op deze manier worden de patiënten, bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk beschermd tegen besmetting.

Zo krijgen patiënten de vraag voorgelegd of men koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals hoofdpijn, verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid. En of iemand kort geleden nog in een risicogebied is geweest waar het corona virus heerst (te vinden op de website van het RIVM, of door te bellen met 0800 – 1351). Zo ja, dan neemt de arts passende maatregelen om besmetting van anderen te voorkomen.

Verder worden patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen met luchtwegklachten getest op het corona virus, of zij nu uit een risicogebied komen of niet. De medewerkers schudden tijdelijk ook niet meer de hand. Patiënten die voor een opname naar het ziekenhuis komen, kunnen bij twijfel vooraf telefonisch contact opnemen met de afdeling waarmee zij een afspraak hebben via 088 – 979 79 00.

De ziekenhuizen monitoren dagelijkse de situatie met een deskundig team. Ze hebben voldoende beschermingsmaterialen in huis en kunnen extra bedden vrijmaken als dat nodig is. Actuele informatie en veel gestelde vragen over het corona virus staan op de website van het RIVM

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter