Activiteiten
Lammetjesdagen op boerderij Buitenverwachting

Op de zaterdagen 14 en 21 maart vinden weer de jaarlijkse Lammetjesdagen plaats op boerderij Buitenverwachting in Hoogmade. Deze duren van 10.00 tot 15.00 uur. Kinderen kunnen naast lammetjes knuffelen, ook knutselen met wol, een tuinkers-mannetje maken en bodemdiertjes zoeken.

Op zaterdag 21 maart presenteert Naar buiten! ook het boekje ‘Wildplukken in de Leidse regio’. In dit boekje staan 10 eetbare wilde planten die je in de omgeving kunt vinden inclusief recepten om ze te verwerken of bereiden. Daarnaast staan de wildplukregels in dit boekje op een rij.

Het eerste exemplaar wordt om 11.00 uur in ontvangst genomen door Rosalie Schouls, communicatieadviseur PR van Zorg en Zekerheid. Deze regionale zorgverzekeraar steunt een aantal projecten van Naar buiten! waaronder het wildpluk boekje. Zorg en Zekerheid juicht gezond leven toe en buiten zijn en spelen is gezond. Na de overhandiging kunnen ouders met hun kinderen aan de hand van het boekje wilde kruiden plukken en daarmee pesto bereiden.

Bij boerderij Buitenverwachting kan men tijdens de Lammetjesdagen de net geboren lammetjes bewonderen, maar ook spelen in de hooiberg en de boer helpen met het voeren van de dieren. Ook kan men meedoen aan Naar buiten! activiteiten zoals: een tuinkers-mannetje maken, knutselen met wol en bodemdiertjes zoeken. Deelname aan de activiteiten tijdens de Lammetjesdagen is € 2,00 per kind (contant betalen). Boerderij Buitenverwachting is te vinden aan de Vlietkade 2 in Hoogmade. De boerderij heeft tevens een winkel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter