Activiteiten
Nebbiolo Ensemble brengt schilderijen in een tentoonstelling

De Schilderijententoonstelling, zoals de compositie van Modeste Moussorgsky kortweg wordt genoemd, is één van de hoogtepunten in het concert op woensdag 12 maart om 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Sluis in Leidschendam. De Stichting Veur Klassiek wist de vijf musici, Paulus van Kruijssen  – Viool,  Margriet Tubbing  – Klarinet/Esklarinet,  Pietia van Proosdij – Klarinet/Basklarinet,  Amber Hill – Fagot en Erik Peeters  –  Hoorn te contracteren met name vanwege hun betrokkenheid bij muziek aan jonge luisteraars.

Een schoolvoorstelling in 2016 bleek zo’n succes te zijn dat de musici besloten hier ook verder invulling aan te geven. Veur Klassiek verleidt daarom ouders, grootouders en leerlingen van middelbare scholen met een aantrekkelijke korting dit concert te bezoeken. De andere werken van dit concert zijn Divertimento van Joseph Haydn, Twee liederen van Pjotr Iljits Tsjaikovsky en Drie liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler.

De Dorpskerk is voor het Nebbiolo Ensemble een ideale locatie, omdat de musici het liefst in huiskamers en kleine zalen of kerkjes spelen om zo dicht mogelijk bij het publiek te komen. De combinatie van de instrumenten maakt het mogelijk om de mooiste (orkest)muziek op klein formaat uit te voeren. Daardoor kan het Nebbiolo Ensemble als een soort mini-orkest alle orkestkleuren behouden, ondanks dat er toch slechts vijf musici spelen. Meer informatie over toegangskaarten is te vinden op de website www.veurklassiek.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter