Nieuws
Subsidiegeld vooral naar functionarissen

Dertien procent van de 10,1 miljoen euro die de gemeente voor 2021 aan subsidie beschikbaar heeft, gaat op aan zogenoemde ‘combinatiefunctionarissen’: ambtenaren die verbindingen leggen tussen onderwijs, sport en cultuur. Het gaat dan om achttien full time banen die 1,3 miljoen euro kosten.

Dat heeft VVD-gemeenteraadslid Harma Aris becijferd. Sport en Welzijn (SenW) treedt als werkgever voor de betrokken functionarissen op. Het gemeenteraadslid wil van verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal weten of haar gegevens juist zijn.

De 10,1 miljoen euro wordt verdeeld via zogenoemde subsidietafels: beraden van organisaties die betrokken zijn bij een bepaald thema waarbij zij hun activiteiten afstemmen en een door de gemeente vastgesteld subsidiebedrag verdelen.

Het raadslid wil van de wethouder ook vernemen welke invloed de gemeenteraad nog heeft op de plannen voor 2021 nu hij de betrokken organisaties al heeft verzocht hun ideeën te presenteren. Zij moeten dat voor 10 maart hebben gedaan.

Eerder berichtte de wethouder dat de gemeenteraad invloed kon uitoefenen bij de bespreking van de zogenoemde Voorjaarsnota: de financiële stand van zaken bij de gemeente. Die nota is er echter nog niet.

Op 16 maart bespreekt de gemeenteraad wel een lijst van organisaties die subsidie krijgen. Het gaat dan echter om 2020.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter