Er wordt weer gewerkt aan de woningen in het zogenoemde Voorburgs Kwartier, deel van Klein Plaspoel Polder (KPP), aan de Dr. van Zeelandstraat in Leidschendam. Het gaat om 38 woningen die door het inmiddels failliet verklaarde Schouten Bouw werden neergezet en allemaal ook al verkocht waren. Er is een klein jaar niets aan de panden gedaan.

Het Voorschotense bouwbedrijf Niersman nam het project eind vorig jaar over uit de boedel van Schouten. Dat gebeurde tezamen met twee andere bouwprojecten: Plaspoelkade en Molenpad (beiden ook in Leidschendam). Daar gebeurt echter nog niets mee.

Schouten Bouw en zijn partner BPD Ontwikkeling (eigenaar van de bouwgrond) startten begin 2018 met de bouw. Medio 2019 werd nog gemeld dat Schouten Bouw begon met de afwerking en dat men eind 2019 daarmee klaar zou zijn.

Op de site van het project werd destijds al het volgende gemeld op de vraag welke zekerheid kopers hadden dat hun woning werd afgebouwd: ‘Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld’. (foto BPD)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter