Wethouders van Den Haag en Leidschendam-Voorburg komen eens per half jaar bijeen voor bestuurlijk overleg aangaande de ontwikkelingen in de Binckhorst. Dat heeft de Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren bekend gemaakt.

Haar bericht wijkt af van uitspraken die wethouder Jan-Willem Rouwendal afgelopen week over de Binckhorst in een gemeenteraadsvergadering deed. Daar repte hij over ‘vrij intensief contact’ met Den Haag. ‘Vrij geregeld’ waren er contacten tussen wethouders; ambtelijke contacten waren er nog veel vaker.

Rouwendal gaf aan dat B&W ervoor zorgen steeds geïnformeerd te zijn over de Haagse plannen om er ambtelijk en bestuurlijk bij aan te haken. Op alle niveau’s werden de belangen van Leidschendam-Voorburg naar voren gebracht, betoogde Rouwendal.

Volgens Van Tongeren kunnen er ook ‘wanneer nodig’ specifieke overleggen met Leidschendam-Voorburg georganiseerd worden, los van het halfjaarlijkse beraad.

In 2017 maakte toenmalig wethouder Lia de Ridder bekend dat Leidschendam-Voorburg een periodiek overleg was gestart met Den Haag over alle zaken die in het grensgebied tussen beide gemeenten speelden.

Aanleiding vormde de komst van een windturbine op Haags grondgebied direct onder de rook van de Zeeheldenwijk, eind 2016.

Ongeveer een jaar na de aankondiging van De Ridder liet toenmalig gemeentesecretaris André Huykman weten dat Leidschendam-Voorburg de mankracht niet had om het periodieke overleg met Den Haag vorm te geven.

In de gemeenteraad vorige week stelde wethouder Rouwendal dat er nu een gemeenteambtenaar van Leidschendam-Voorburg is die vaker op het Haagse raadhuis is dan op het raadhuis in Leidschendam-Voorburg. (foto gemeente Den Haag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter