Nieuws
Draai in afvalbeleid

B&W hebben een draai gemaakt in het afvalbeleid. Het afvalsysteem zoals dat al jaren wordt toegepast in Voorburg-Midden wordt nu uitgebreid naar Voorburg-West. Dit ondanks het eerdere besluit het systeem van Voorburg-Midden niet verder in de gemeente te gaan hanteren.

In Voorburg-Midden geldt het zogenoemd ‘nieuwe inzamelen’: inwoners scheiden afval zelf. Groenafval, PMD (plastic, metaal, drankverpakkingen) en papier worden aan huis opgehaald; restafval moet de inwoner zelf wegbrengen naar ondergrondse containers.

Alhoewel het ‘nieuwe inzamelen’ leidde tot een sterke reductie van restafval besloten B&W in 2018 om het niet in andere wijken te gaan invoeren. In plaats daarvan zou er per wijk gekeken gaan worden naar het beste systeem. Met ingang van 2020 zou dat wijksysteem dan in de hele gemeente gaan gelden.

Nu is bekend geworden dat het ‘nieuwe inzamelen’ ook in Voorburg-West ingevoerd wordt. Formeel als proef. Het initiatief om het systeem van Voorburg-Midden ook te gaan hanteren is gekomen van inwoners van Voorburg-West. De gemeente en afvalbedrijf Avalex gaan er nu in mee.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter