Nieuws
Den Haag beziet aansluiting bij Avalex

Den Haag bekijkt de mogelijkheid zich aan te sluiten bij afvalbedrijf Avalex waar de gemeente Leidschendam-Voorburg mede-aandeelhouder van is. Den Haag bezit nu een eigen afvalbedrijf, HMS. Dat zit op de Binckhorst. Dat gebied wordt herontwikkeld waarbij er 5000 woningen komen. Voor het HMS-terrein is ‘groen’ voorzien.

Aansluiting bij Avalex zou efficiëntievoordelen hebben. Van de andere kant zouden Haagse vuilniswagens langer moeten rijden. HMS voert afval nu over het water af naar AVR in Rotterdam. Of die samenwerking wordt voortgezet en zo ja in welke vorm van afvalverwerking staat ook nog niet vast.

Avalex zit op de grens van Den Haag en Rijswijk. Afval gaat ter verwerking vanuit Delft per schip naar het bedrijf Twence in Hengelo. Het contract met Twence loopt in 2021 af. Avalex overweegt naar een andere verwerker over te stappen omdat Twence geen afvalscheiding kent. Behalve Leidschendam-Voorburg zijn Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Delft en Midden-Delfland bij Avalex aangesloten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter