Talloze evenementen en wedstrijden gaan in verband met de maatregelen tegen het Corona virus niet door. Dat zijn onder meer sportwedstrijden, maar ook de Museumnacht voor Kids. De organisatie van deze laatste verzoekt iedereen die een ticket of polsbandje heeft, deze goed te bewaren. Op een later moment wordt besloten of Museumnacht Kids alsnog op een andere datum dit jaar kan worden gehouden

Ook de vrijwilligersactie NLdoet is geschrapt. De organisatie van NLdoet heeft alle deelnemende organisaties opgeroepen hun activiteiten voor vandaag en morgen af te blazen. De Open Huizen Dag van 28 maart gaat niet door. Makelaarsvereniging NVM vindt het onverstandig om mensen bij elkaar over de vloer te laten komen vanwege het Corona virus dat in Nederland huishoudt.

Theater Ludens en het Veur Theater hebben alle voorstellingen tot eind van de maand afgelast. Naar aanleiding van het advies van de Museumvereniging is besloten Museum Swaensteyn tot 31 maart te sluiten. Dat gaat vandaag (vrijdag) in. De tentoonstelling over Vreugd en Rust, die op 27 maart zou openen, wordt verschoven. Een nieuwe datum daarvoor komt wanneer er meer duidelijkheid is over de situatie.

Aan de vrijwilligers van Huygens’ Hofwijck is per mail gevraagd om aan te geven of ze in de komende weken hun diensten willen verrichten of niet. Afhankelijk van de uitslag daarvan wordt vandaag beslist dat ook sluit of open blijft voor bezoekers. Voor de zakelijke markt blijven we op Hofwijck gewoon geopend.

De voorstellingen van Circus Maximum in Voorburg gaan wel door, maar er worden niet meer dan 100 mensen bij toegelaten.

Het voetbal ligt tot eind deze maand stil. De KNVB roept clubs ook om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te houden. Andere nationale sportbonden zijn dit voorbeeld inmiddels gevolgd zodat vrijwel de hele sportwereld de komende weken plat ligt.

Het is nog onduidelijk wat Sportfondsen Nederland doet, beheerder van zwembad De Fluit  in Leidschendam en zwembad Forum Kwadraat in Voorburg. Men heeft nog geen maatregelen aangekondigd. Ook Bibliotheek aan de Vliet – bibliotheken in Leidschendam en Voorburg – heeft nog geen maatregelen aangekondigd.

Diverse organisaties hebben wel bekend gemaakt vooralsnog geen deurcollectes meer te houden.

B&W bezien nog of de tentoonstelling over oorlogsheld George Maduro, die op 18 maart op buitenplaats Dorrepaal geopend zou worden, kan doorgaan.

In Leidschendam-Voorburg zijn tot nu toe twee besmettingen met het Corona virus geconstateerd.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter