Nieuws
B&W kiezen voor fietsroute boven de N14

B&W willen een nieuw fietspad van de Veurselaan naar het Zijdepad. De nieuwe fietsroute komt bovenop het tunneldak van de N14 met twee fietsviaducten over de kruispunten bij het Temeculaplein en het Hraniceplein. Wethouder Astrid van Eekelen: ,,De voorgenomen werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de twee kruispunten op de N14 biedt ons de kans om hierop mee te liften en een  fietsroute aan te leggen.”

Voor het plan is nog wel instemming van de gemeenteraad nodig. Ook de financiering ervan is nog niet rond. Onlangs berichtte Vlietnieuws dat de rijksoverheid deze investeringen niet wil betalen. Overigens moet ook het bestemmingsplan nog worden aangepast. De werken aan de N14 staan nu voor de periode 2023-2026 gepland. Vanwege de onopgeloste stikstofproblematiek kan dat echter later worden.

In december 2019 heeft de gemeente een enquête onder inwoners gehouden over de fietsverbinding bij de N14. Daaruit bleek dat het grootste gedeelte van de respondenten positief is over een nieuw fietstracé. Een deel van de omwonenden maakt zich zorgen over overlast, onveiligheid en afname van groen. Astrid van Eekelen: ,,In overleg met hen gaan we daarom bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om hun zorgpunten zo veel als mogelijk weg te nemen.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter