Nieuws
Provincie ‘geen voorstander’ van extra Vlietbrug

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland zijn ‘geen voorstander’ van een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam. Dat blijkt uit een bericht aan Provinciale Staten. De provincie is beheerder van de Vliet. Voornaamste reden om tegen de oeververbinding te zijn is de geringe afstand tussen de nieuwe brug en de bestaande Sytwendebrug voor fietsers en voetgangers.

De nieuwe brug zou in het verlengde van de Noordelijke verbindingsweg (toegang A4) moeten komen, richting Nieuwe Havenstraat in Klein Plaspoel Polder.

Volgens het provinciaal bestuur is de nieuwe brug maar ‘ één van de scenario’s ‘ om het Damcentrum te ontlasten. Nog niet alle onderzoeken voor de verschillende scenario’s zijn afgerond, aldus GS. Ambtenaren van de provincie zijn sinds mei 2019 in gesprek met hun collega’s in Leidschendam-Voorburg, aldus GS.

GS geven wel aan dat zij ‘op dit moment’ geen voorstander zijn van de nieuwe Vlietbrug. Ook wordt de mogelijkheid open gelaten de Sytwendebrug weg te halen waardoor het genoemde bezwaar zou vervallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter