Een viertal huishoudens heeft eind vorig jaar bij de gemeente toestemming gevraagd om zogenoemde tiny houses te mogen neerzetten. Men kreeg echter geen enkele reactie. Het kwartet heeft zich nu tot de gemeenteraad gewend met het verzoek hun initiatief mogelijk te helpen maken.

Tiny houses zijn maximaal 50 vierkante meter groot. Het zijn volwaardige vrijstaande woningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Tiny houses zijn er ook als verplaatsbare woningen. De woningen zijn veelal uit hout gemaakt, door de bewoner zelf of met zijn nauwe medewerking.

Volgens de bewoners gaat het om een manier van leven: het willen en kunnen leven met minder. Duurzaamheid, hergebruik, leven met de natuur – inclusief moestuin –, eventueel zonder gebruik te maken van nutsvoorzieningen. Bewoners moeten zich instellen op het elkaar helpen en het delen van voorzieningen.

De vier huishoudens willen zelf starten en het aantal houses later uitbreiden. Bij de vraag naar grond kijken zij in eerste instantie naar de Duivenvoordecorridor tussen Leidschendam en Voorschoten. Ze zijn bereid erfpacht voor de grond te betalen. Geld voor een grondaankoop is er echter niet. (foto Tinyhouselimburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter