Nieuws
Gratis compost als beloning voor scheiden gft en snoeiafval

Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar kunnen op zaterdag 28 maart gratis compost scheppen op vijf locaties. Met deze actie bedanken de gemeenten en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en etensresten gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost!

Het afgelopen jaar is meer dan 20.000 ton groente-, fruit- en tuinafval en etensresten ingezameld in het verzorgingsgebied van Avalex. Dit levert ruim 8.000 ton compost op. Voor veel mensen is het scheiden van gft-afval en groenafval (snoeihout, takken, gras) de gewoonste zaak van de wereld. De gemeenten en Avalex willen inwoners bedanken voor hun inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Kom op zaterdag 28 maart gratis compost scheppen op een van de Avalex-milieustaten. Neem een zak of emmer en een schep mee. Kom op tijd, want op=op! Inwoners zijn op zaterdag 28 maart van harte welkom op de onderstaande locaties:

Milieustraat Delft 08:00 – 17:00 uur. Voltaweg 11, 2627 BD Delft
Milieustraat Rijswijk 08:00 – 17:00. Laan van ‘s-Gravenmade 9, 2495 BD Den Haag
Milieustraat Wassenaar 13:00 – 17:00 uur. Hogeboomseweg 6, 2241 BG Wassenaar
Pijnacker-Nootdorp 08:00 – 12:00 uur.  Molenweg 61, 2631 AB Nootdorp
Midden-Delfland 09:00 tot 12:00 uur. Tiendweg (Parkeerterrein VV Schipluiden)

Let op: of deze activiteit in verband met het Corona virus doorgaat is vooralsnog onduidelijk. (foto  Avalex)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter