Een deel van het kabinet komt vanmiddag bijeen met deskundigen van het Rijksinstituut voor volksgezondheid (RIVM) en medische specialisten om te bespreken of de scholen niet alsnog dicht moeten vanwege het Corona virus. mbo Rijnland heeft al beslist de vestiging in Leidschendam-Voorburg vooralsnog te sluiten gezien de ziekte. Die sluiting duurt tot 1 april.

ZORGCENTRA

Florence en WZH die beiden woonzorgcentra in Leidschendam-Voorburg hebben, hebben beiden maatregelen afgekondigd vanwege het Corona virus. Bij Florence zien die maatregelen er zo uit:

  • Wij vragen iedereen met klem, wanneer iemand koorts, griep- of verkoudheidsverschijnselen heeft, niet op bezoek te komen.
  • Laat het bezoek plaatsvinden op de kamer en niet in de algemene ruimtes
  • Houd zoveel mogelijk afstand van medecliënten;
  • Beperk het bezoek tot maximaal twee personen;
  • Was de handen zowel bij aankomst als bij vertrek.

Alle activiteiten binnen de locaties die niet voor onze cliënten zijn, worden opgeschort. Het gaat dan om activiteiten van Florence Actief (voor vitale 60-plussers), activiteiten waar voornamelijk wijkbewoners aan mee doen, evenementen met grote groepen bezoekers en vergaderingen. Met andere gebruikers en bezoekers van de locaties, zoals huisartsen, apotheek, pedicures en leveranciers worden extra afspraken gemaakt.

Activiteiten voor cliënten binnen het woonzorgcentrum of verpleeghuis gaan wel gewoon door. Daarnaast probeert Florence om uitstapjes van cliënten naar buiten zoveel mogelijk door te laten gaan, omdat hier altijd erg naar uit wordt gekeken.

WZH meldt: ‘Als u in een gebied bent geweest waar besmetting is geconstateerd, maar u heeft geen klachten, dan kunt u gewoon op de WZH-locaties komen. Wij vragen bezoekers met verkoudheid-/
griepklachten en/ of koorts niet naar de WZH locaties te komen.

Binnen WZH-gebouwen gelden deze regels:

– Was de handen regelmatig met water en zeep,
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog,
– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik,
– Neus, mond en gezicht zo min mogelijk  aanraken,
– Schud geen handen.

SPORT EN WELZIJN

Sport en Welzijn heeft alle activiteiten tot 1 april opgeschort. In het Kulturhus te Stompwijk gebeurt tot 1 april ook niets meer.

GEMEENTERAAD

In tegenstelling tot eerdere berichten dat alle vergaderingen doorgang zouden vinden heeft het presidium van de gemeenteraad gisteren besloten alle vergaderingen van commissies uit de gemeenteraad en de gemeenteraad zelf tot 1 april te laten vervallen. Het gaat dan om commissievergaderingen van 16, 17 en 24 maart alsmede de raadsvergadering van 31 maart.

NIEUWE DRIEMANSPOLDER

De bouwwerkzaamheden in het projectgebied  Nieuwe Driemanspolder zullen ondanks het Corona virus gewoon doorgaan in de komende periode.  Werknemers die thuis kúnnen werken, blijven thuis. Voor de bouwwerkers worden extra maatregelen ingesteld.  Het bezoekerscentrum op het ketenpark is  tijdelijk gesloten.

CAFÉ HET TORENTJE VOORBURG

Zondag 15 tot en met donderdag 19 maart is het café gesloten. Vrijdag 20 maart wordt de situatie opnieuw bekeken. De directie voegt daaraan toe: ‘Excuses voor het ongemak we hopen voor iedereen dat het zo snel mogelijk allemaal is opgelost’.

RAAD VAN KERKEN

De Raad van Kerken in Nederland en andere christelijke organisaties starten de website www.nationaalgebed.nl Op 18 maart om 9.00 uur start daar een livestream, die tot 19.00 uur duurt. Op drie momenten (om 9.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur) vindt een inleiding plaats door een predikant of voorganger. Vervolgens is er tijd voor gebed, voor het online delen van gebedspunten en onderlinge verbinding via sociale media door middel van hashtags. Op het platform wordt bovendien verwezen naar beschikbare lokale of regionale livestreams. Om 19.00 uur wordt de dag via de livestream afgesloten. Kerken en christelijke organisaties worden uitgenodigd om mee te doen met deze Dag van Nationaal Gebed.

KATHOLIEKE KERK

Alle publieke liturgische vieringen zijn tot 31 maart afgelast. De bisschoppen begrijpen dat het feit dat de zondagsvieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed. Zij wijzen op de mogelijkheid van de (Eucharistie)viering door de week in doorgaans kleine groepen. Ook vragen de bisschoppen om kerken waar mogelijk open te stellen en zo mensen de gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed. Wanneer er in beperkte kring wel een viering is, bijvoorbeeld bij een Doop of een uitvaart, zal de celebrant volgens strikte richtlijnen handelen.

Extra mededelingen voor de parochianen van de RK Vlietstreek: Mensen die verkouden zijn, hoesten of van wie de gezondheid kwetsbaar is: blijf thuis!

Op de tijden van Eucharistievieringen zullen onze vier kerken geopend zijn voor persoonlijk gebed; de Bijbellezingen liggen voor u klaar en er is een priester of diaken aanwezig. Respecteer elkaar en houd voldoende afstand op alle plekken in en rond het kerkgebouw.

De vaste liturgievieringen op de dagen door de week gaan in de vertrouwde kerken op de gewone tijden door. De vieringen zijn in de grote kerkruimte. Wilt u verspreid gaan zitten! Bij deze vieringen zal de kerk niet verwarmd worden. Er zijn geen ontmoetingsmomenten na de viering; er zal geen koffie/thee worden geschonken. Het bezoeken van zieken en ouderen beperken wij tot het hoogstnoodzakelijke.
De uitvaarten vinden in beperkte kring plaats in de kerk met organist zonder koor.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter