De eindtoets voor leerlingen van groep 8 in het basisonderwijs gaat niet door. Het zal dit schooljaar helemaal afhangen van het oordeel van de leerkrachten naar welke school in het voortgezet onderwijs de leerling gaat. Dat heeft minister Arie Slob (onderwijs) bekend gemaakt. De eindtoets is geschrapt omdat het onderwijs het in tijden van corona al zwaar genoeg heeft. In Leidschendam-Voorburg zijn inmiddels zes mensen besmet met het virus.

Bij Jumbo en AH worden er bij de kassa’s plastic schermen geplaatst om de medewerkers achter de kassa’s beter te beschermen  tegen het virus. H&M, We fashion en C&A hebben besloten hun zaken vanwege het virus te sluiten.

De GGD Haaglanden start via social media een campagne om jongeren ervan te weerhouden in groepen ‘samen te hokken’ nu het voortgezet onderwijs stil ligt. Door dit gedrag krijgt het coronavirus meer kans zich te verspreiden.

WZH en Florence hebben hun woonzorg-instellingen gesloten voor bezoekers.

Vlietkinderen heeft drie noodopvangen geopend voor kinderen tussen 0 en 12 jaar van ouders in cruciale beroepen. Dat zijn De Waterlelie Prinsenhof; Pinkeltje Rijnlandlaan Voorburg en Stoer en Robuust, Veurselaan Voorburg. Op alle andere locaties van Vlietkinderen is alleen voorschoolse opvang mogelijk.

HTM gaat met ingang van maandag 23 maart haar dienstregeling verder aanpassen. Men wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Daarnaast wil het bedrijf de collega’s gezond en fit houden. In de afgelopen week heeft men gemerkt dat het aantal reizigers in  trams en bussen drastisch is gedaald. Met de verdere aanpassing van de dienstregeling biedt HTM nog steeds voldoende capaciteit om iedereen naar de plek van bestemming te brengen met voldoende afstand van elkaar.

Alle trams gaan maandag tot en met vrijdag tot 19.00 uur, 3x per uur en daarna 2x per uur rijden; zaterdag en zondag de gehele dag 2x per uur; spitsritten vervallen, net als extra ritten koopavonden. Alle bussen gaan dagelijks, ook in het weekend, 2x per uur rijden.

Regionaal vervoerder ESB gaat met ingang van vandaag over op een dienstregeling zoals die in schoolvakanties geldt. Dat betekent dat er minder bussen rijden en ook op andere tijden.

ERFGOEDDAG

De Erfgoeddag, die zaterdag 18 april in Leidschendam gehouden zou worden, gaat niet door. De organisatie vindt het onverantwoord om nu met vrijwilligers aan de slag te gaan om een en ander voor te bereiden. De meeste deelnemers van het Erfgoedpodium richten zich nu op activiteiten later in het jaar, zoals de Monumentendag en de Vlietdagen. “Het is enorm jammer en we keken er natuurlijk ontzettend naar uit, maar door de omstandigheden was dit wel de beste beslissing.”

DODENHERDENKING

Het nationaal comité 4 en 5 mei gaat de Dodenherdenking en de festiviteiten op Bevrijdingsdag aanpassen. Er zullen geen massale bijeenkomsten georganiseerd worden. De nadere uitwerking wordt nog bekend gemaakt. De Nationale Kinderherdenking bij Madurodam zal plaatsvinden zonder grote bijeenkomst en zonder publiek bij een live tv-uitzending.

ONDERNEMERS

Het zal volgens minister Wouter Koolmees nog enkele weken duren voordat de maatregelen ter ondersteuning van zzp’ers en ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis zijn uitgewerkt. Het kabinet maakte de steunmaatregelen dinsdag bekend. Het gaat om tien tot 20 miljard euro.

ONWEL

Minister Bruno Bruins (volksgezondheid), in 2007 burgemeester van Leidschendam-Voorburg, is tijdens een Kamerdebat over het coronavirus onwel geworden. De bewindsman begon te tollen op zijn benen en viel uiteindelijk op de grond. Hij werd door collega’s weer overeind geholpen. Bruins verliet even later de Tweede Kamer. Via social media liet hij weten naar huis te zijn gegaan om uit te rusten. Vandaag wilde hij weer volop aan de slag gaan.

KPN

Als netwerk van Nederland doen we er bij KPN dan ook alles aan om te zorgen dat we verbonden zijn én blijven. Zodat iedereen in Nederland op de hoogte blijft van het laatste nieuws, thuis kan werken en contact kan houden met de mensen om zich heen.

Door alle ontwikkelingen hebben wij ook een aantal maatregelen moeten nemen:  Om de gezondheid van onze klanten en medewerkers te kunnen waarborgen, sluiten we per direct tijdelijk al onze winkels, in ieder geval tot 6 april. We willen graag op 20 maart 16 winkels verspreid over Nederland heropenen, op een manier die veilig is voor klanten en medewerkers. Als deze winkels bekend zijn, delen we dit op kpn.com/corona

Onze monteurs zijn door heel Nederland minimaal inzetbaar. Alleen bij dringende storingen en het zekerstellen van een internetverbinding komen zij in actie.  U kunt onze Klantenservice bellen voor dringende vragen. Maar door de strenge maatregelen hebben wij minder capaciteit.

LUCHTVAART

Transavia zet vanaf maandag alle toestellen aan de grond. Op Schiphol gaan komende week vijf van de zeven pieren waar normaliter vliegtuigen aan staan, dicht, net als twee van de drie vertrekhallen.

RIJNLAND ROUTE

De overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus worden uiteraard ook toegepast door de bedrijven die momenteel bouwen aan de RijnlandRoute. Het kantoorpersoneel (in de keet) werkt zoveel mogelijk vanuit huis, en de mensen op de bouwplaats hebben de extra instructie om regelmatig hun handen te wassen en niet gezamenlijk te lunchen. Medewerkers die voor de productie noodzakelijk zijn zoals veiligheids- en schoonmaakdienst zijn eveneens op het werk operationeel. Wij houden goed in de gaten dat de maatregelen op veiligheids- en gezondheidsgebied worden nagevolgd. Als iemand verkoudheidsverschijnselen vertoont of koorts moet deze medewerker thuis blijven. Voorop blijft staan de gezondheid en veiligheid van alle medewerkers.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter