Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ,,Terwijl het voorjaar de winter van zich afschudt en alles vibreert van het nieuwe leven, ligt Nederland stil. Medewerkers van Stadsbeheer werden, net als jullie allemaal, wakker in een vreemde wereld. Veel collega’s werken thuis en doen hun best om alles draaiend te houden. Mensen van de buitendienst gaan gewoon op pad en verder met het dagelijks onderhoud. De pauzes van de buitendienst zijn minder gezellig, omdat medewerkers in kleine groepjes, op verschillende tijden koffiedrinken en hun boterhammen opeten. Er gelden strikte hygiëneregels en er zijn verschillende start en eindtijden.

Nederland ligt stil maar de natuur trilt van opwinding onder de weldadige voorjaarszonnestralen. Dat willen we natuurlijk met jullie delen. Wanneer je geen griepklachten hebt, maak eens een wandeling door je eigen buurt en zie hoe de lente aan het ontwaken is. Momenteel staan de Dotterbloemen wulps te bloeien. Je kunt ze vinden op vochtige plekken vaak langs slootkanten. Zweefvliegen, hommels, kevertjes en bijen zijn de bestuivers van de Dotterbloem.

Wanneer wij naar een Dotterbloem kijken zien we een gele bloem. Bijen en hommels nemen ultraviolette straling waar wat er voor hen paarsachtig uitziet. Op de plek waar de nectar te vinden is kleurt de bloem lichtgeel voor de insecten op. Noem het maar Darwins Datingbureau een soort neonlichtreclame waar de insecten recht op hun doel af vliegen om nectar te halen en de plant bevrucht wordt. Deze foto is genomen op de Aart van der Leeuwkade in Voorburg.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter