Nieuws
CDA wil maatregelen B&W in coronacrisis

De CDA-gemeenteraadsleden Ron van Duffelen en Stijn Strous willen van B&W horen welke maatregelen de gemeente voor inwoners neemt die getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis. Zij verwijzen daarbij naar de maatregelen die het kabinet al heeft aangekondigd.

– Bent u, in navolging van het kabinet, bereid maatregelen te treffen om bewoners en lokale ondernemers, waaronder ook de cultuursector, financieel te ondersteunen? Zo ja, welke maatregelen bent u voornemens te treffen en op welke wijze gaat u dat inrichten?

– Bent u bereid het midden- en kleinbedrijf, waaronder zzp’ers, tegemoet te komen bij het innen van lokale belastingen en heffingen? Zo ja, op welke wijze? Bent u tevens bereid de invordering te staken indien inwoners als gevolg van de Coronavirus (tijdelijk) niet in staat zijn de lokale belastingen of heffingen te betalen? Zo, nee, waarom niet?

– Welke groepen komen volgens u in aanmerking voor het tijdelijk opschorten van de betaling van lokale belastingen en heffingen? Bent u bereid daar ook de beroepsgroepen die nu in de frontlinie staan bij de aanpak van het Coronavirus, zoals zorgverleners en politieagenten, of daar de directe gevolgen van ondervinden, zoals leraren, toe te rekenen? – Het Kabinet kondigde aan dat aan zzp’ers binnen vier weken een bijstandsuitkering wordt uitgekeerd, als zij daarom verzoeken. Is de gemeentelijke organisatie ingericht om deze toezegging gestand te doen? Zo nee, wat gaat u doen om deze toezegging gestand te kunnen doen?

Vanuit het Raadhuis laat men het volgende weten: ‘Landelijk is er al een aantal maatregelen afgekondigd om de economie te ondersteunen. Ook de gemeente onderzoekt welke steunmaatregelen wij inwoners en ondernemers kunnen bieden. Er is alleen nog wel wat meer tijd nodig om dit uit te werken. Wij denken hier volgende week meer bekend over te kunnen maken. Tot die tijd hopen we op ieders geduld’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter