Door het mooie weer zijn veel mensen er gisteren op uit getrokken. In bossen, parken, de duinen en op het strand was het druk. Net als bij bouwmarkten, bij milieustraten en in het openbaar vervoer. De autoriteiten en de GGD roepen iedereen op om ook buiten minstens 1,5 meter van elkaar af te blijven. Tussen Wassenaar en Katwijk ontruimde de politie een deel van het duingebied omdat mensen dat daar niet deden.

Jaap van Dissel, topman van het Rijksinstituut voor volksgezondheid RIVM, liet in een interview bij NU.nl weten zich zorgen te maken over het gedrag van de mensen. Of er strengere maatregelen komen ter bestrijding van het coronavirus hangt volgens hem vooral van dat gedrag af.

Van Dissel stelde dat de overheid naar een situatie wil waarbij het virus maximaal beheerst wordt en toch nog enig maatschappelijk leven mogelijk is. Als mogelijke extra maatregelen noemde hij winkelsluitingen, stil leggen openbaar vervoer en een totale lockdown waarbij iedereen  verplicht thuis moet blijven.

Het aantal besmette inwoners van Leidschendam-Voorburg is gestegen naar 9. Een eerste patiënt in de regio Haaglanden is aan corona overleden. De woonplaats van betrokkene is niet bekend gemaakt.

De operatiekamers in ziekenhuis Bronovo zijn dit weekeinde gesloten. De apparatuur is overgebracht naar ziekenhuis  Westeinde om zo de afdeling intensive care te kunnen uitbreiden. Vanuit Noord-Brabant worden coronapatiënten inmiddels naar ziekenhuizen elders in het land gebracht. Gisteren ging het om 60 mensen.

Bij AH zijn de schappen de komende dagen leger dan gedacht. Dat komt door een technische storing bij de distributie. De supermarktketen hoopt de bevoorrading  van de winkels woensdag weer op orde te hebben. Overigens constateren de supermarkten dat klanten nog steeds hamsteren.

De bestuurders van tram en bus bij de HTM mogen vanaf morgen passagiers weigeren als het te druk wordt in het vervoermiddel. Zij kunnen daartoe naar eigen inzicht beslissen.

Kappers mogen actief blijven, zo heeft het RIVM hen laten weten. De kappers waren ongerust omdat zij hun werk niet kunnen doen als zij een afstand van 1,5 meter tot de klant moeten aanhouden. Met de nodige voorzorgsmaatregelen mogen kappers echter dichterbij komen. Of ze willen doorwerken is echter een eigen keuze.

FOTOGRAAF MICHEL GROEN

Fotograaf Michel Groen doet meer dan het maken van scherpe nieuwsfoto’s en mooie natuurplaten: ,,MG Fotografie is nog steeds in staat om portretten te maken hoor. 1,5 meter afstand is geen probleem, daar hebben wij de lenzen voor.” De Voorburger is te vinden via zijn website michelgroen.nl

DAVE FISSER, CAPTAIN MIDNIGHT

,,Als evenementenorganisator en muzikant zijn er momenteel nul inkomsten te behalen. Nou denk ik hardop na over het idee om mini-concertjes aan huis te gaan geven. Piano op de platte kar, klein geluidssetje mee en spelen maar ergens buiten dan dus voor iemands deur. Bijvoorbeeld bij verpleeghuizen wat oud-Hollandse liedjes voor de ouderen die geen bezoek meer mogen krijgen.

Ook mogen we niet meer naar verjaardagen en andere feestjes dus hoe leuk is het dan om een mini-optreden weg te geven als kado of als opkikker aan iemand en dat wij dan voor de deur dat komen doen vanzelfsprekend op gepaste afstand. Ik dacht aan bv 50 euro voor 3 liedjes oid en dan weer door. Ben benieuwd of daar animo voor zou zijn en die bejaardenhuizen langs doen we dan sowieso gratis. Zou iemand daar een geschikt vervoersmiddel voor hebben? En zou hier uberhaupt animo voor zijn? Dave is te vinden op facebook.”

WZH BLIJ MET AANBOD ZORGMEDEWERKERS

,,Kimberley is ambulanceverpleegkundige in Australië en op vakantie in onze regio. Zij biedt haar hulp aan om ons tijdelijk te ondersteunen in de zorg voor onze bewoners. Kimberley: wij zijn blij met jou! Ben jij ook in het bezit van een zorgdiploma of ben je in opleiding en wil je helpen? Mail dan naar werving@wzh .nl en wij nemen contact met je op. Wij bieden een tijdelijk oproep/0-urencontract voor drie maanden passend bij je diploma’s en registratie. Ook als je al wat langer uit de zorg bent, kijken we naar wat je nodig hebt om er weer in te komen of waar je ons mee kunt helpen. Wij hebben jullie hulp hard nodig! #blijmetjou#extrahandenvoordezorg#werkenbijWZH #werkenindezorg ”

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter