Nu ten tijden van het Coronavirus, wordt er van de burgers verwacht de aangegeven veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Scholen, horeca gelegenheden en zorginstellingen zijn dicht en evenementen afgelast, om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Veel mensen zitten nu thuis en moeten flexibel zijn om met de nieuwe situatie om te gaan. Voor velen lukt dat, maar sommigen kunnen hier wel een extra handje voor gebruiken.

Boodschappen mogen gelukkig nog wel gedaan worden. Maar wat als boodschappen doen voor iemand een te grote onderneming is of te risicovol door bijvoorbeeld ouderdom, een angststoornis of omdat je niet zo mobiel bent? Misschien heb je door een thuis isolement behoefte aan een extra telefoontje van iemand die een luisterend oor kan bieden? Of je kinderen moeten nu thuisonderwijs volgen, maar als ouder lukt het niet om je kind daarbij te assisteren omdat je zelf ook thuis moet werken? Of heb je een onderneming die nu is stil komen te liggen, waardoor je van een druk werkleven ineens op de bank beland. En zo zijn er nog heel wat voorbeelden van hulpvragen te noemen.

De inwoners van Leidschendam-Voorburg voor elkaar klaar in deze moeilijke tijden. Dat weet Debbie Sprenger. Zij  heeft op 16 maart het initiatief genomen en een facebookgroep opgericht  Coronahulp – Help een buur in Voorburg / Leidschendam eo waar hulpvragen en aanbod elkaar vindt. Als snel zijn er twee extra mensen bijgekomen die de groep modereren, Mario Hanou en Desiree van den Eijnden. Ook op het buurt platform Nextdoor is deze groep te vinden onder dezelfde naam. In deze groep is en netwerk ontstaan van inwoners van Leidschendam-Voorburg. Dit zijn inwoners die elkaar de helpende hand willen bieden of een ander willen bijstaan en inwoners die een hulpvraag hebben. Uiteraard geschiedt de hulpvraag en aanbod op eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter