Nieuws
Verklaring van geen bedenkingen bij bouw vervalt

B&W willen af van de zogenoemde ‘verklaring van geen bezwaar’ bij bouwprojecten, inclusief de debatten in de gemeenteraad daarover. Die hele procedure vergt nu 18 tot 22 weken. De debatten in de gemeenteraad hebben de laatste vijf jaar overigens nooit tot een weigering geleid.

In een brief aan de gemeenteraad stelt wethouder Jan-Willem Rouwendal dat de verklaring sowieso vervalt als de nieuwe Omgevingswet van kracht wordt. De verklaring is dan niet meer nodig voor nieuwbouw van woningen, uitbreiding van bestaande bebouwing, bouw die past in een eerder goedgekeurd plan, een wijziging in functie van bestaande bouw bijvoorbeeld door er kantoor aan huis aan toe te voegen.

In de nieuwe opzet zonder de verklaring legt de gemeente de plannen ter inzage. Er wordt vervolgens een ontwerp omgevingsvergunning opgesteld. Op basis van de ingediende zienswijzen handelt de gemeente de zaak dan af. De gemeenteraad kan gedurende het proces vragen stellen en er desgewenst ook over debatteren, inclusief het indienen van moties.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter