Alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden ongeacht het aantal mensen dat er zou komen. De eerder gestelde grens van maximaal 100 aanwezigen vervalt. Mensen mogen zich buiten hoogstens nog in groepen van drie – tenzij het een gezin betreft – bewegen. Wie daarbij geen 1,5 meter afstand houdt kan beboet worden. Die boete kan oplopen tot 400 euro. Winkeliers moeten zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Doen ze dat niet dan kunnen zij een boete krijgen tot 4000 euro.

Dat heeft het kabinet bekend gemaakt. De nieuwe maatregelen zijn een reactie op het feit dat veel mensen zich afgelopen weekeinde niet hielden aan de 1,5 meter afstand en zich in grote groepen naar het strand of natuurgebieden begaven. Premier Mark Rutte noemde dit ‘asociaal’. Volgens minister Fred Grapperhaus kost het gedrag zelfs levens. Burgemeesters krijgen nu de bevoegdheid locaties zoals parken te sluiten.

Zie voor alle maatregelen https://www.nu.nl/coronavirus/6039746/wat-kan-niet-meer-dit-zijn-de-verscherpte-maatregelen-vanwege-corona.html

Wat de nieuwe maatregelen precies betekenen voor bijvoorbeeld onderwijs, cultuur en sport, sectoren die nu tot 6 april plat liggen, is nog niet duidelijk. Wel staat al vast dat Koningsdag niet doorgaat net zo min als de activiteiten op 4 en 5 mei. De dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zal zonder publiek plaatsvinden. Kerkelijke vieringen ter gelegenheid van Pasen zullen ook niet doorgaan.

Van de nieuwe maatregelen zijn kerkelijke bruiloften en uitvaarten uitgezonderd. Ook markten mogen blijven plaatsvinden. Kappers daarentegen moeten tot 6 april de  deuren sluiten.

B&W van Leidschendam-Voorburg hebben een filmpje uitgebracht waarin zij de inwoners toespreken: https://www.facebook.com/GemeenteLV/videos/1504856746359048/

De SNS-bank heeft het filiaal in Voorburg gesloten. Er wordt alleen nog op afspraak gewerkt. Reisorganisatie Corendon heeft alle reizen tot 1 juni geschrapt.

De GGD gaat zich speciaal richten op groepen mensen die hard door de coronacrisis worden getroffen: kwetsbare gezinnen, ouderen, eenzame mensen. Ook werkt de GGD aan een campagne om een gezonde leefstijl te stimuleren.

MIDVLIET

Lokale omroep Midvliet brengt vanaf heden  (van 17:00 tot 18:00 uur) in Midvliet Actueel op doordeweekse dagen een uur extra nieuws op Midvliet FM. In het radioprogramma wordt onder meer het nieuws betreffende het coronavirus gebracht. Cijfers, interviews met deskundigen en bestuurders, ondernemers en inwoners van de vier kernen komen alle aan bod. Ook is er aandacht voor de grote inzet van vrijwilligers en mensen in vitale beroepen.

POLITIE LEIDSCHENDAM-VOORBURG

,,JIJ kan het verschil maken! Corona is echt. Denk niet dat jij het niet kan krijgen. Luister naar de regels die zijn opgesteld door het RIVM! Doe het niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor de kwetsbaren onder ons. En alle hulpverleners en vitale beroepen die we nu zo hard nodig hebben. JIJ kan het verschil maken!”

INZAMELINGSACTIE BRILLEN

De medewerkers van het informatiecentrum van de RijnlandRoute (verbinding A4-A44) doneren 100 veiligheids- en vuurwerkbrillen aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis reinigt en sorteert de brillen en zorgt voor verzending naar zorginstellingen in Nederland. Met de brillen kunnen zorgmedewerkers betere en veiligere zorg bieden aan corona patiënten. Ook brillen van particuliere klussers zijn welkom. Die kunnen tot donderdag 26 maart 12.00 uur jouw afgegeven bij het informatiecentrum, Rietpolderweg Leidschendam. Kijk voor een routebeschrijving op de pagina informatiecentrum. Wie meer dan 50 brillen beschikbaar heeft wordt verzocht contact op te nemen met Cynthia Verloop via informatiecentrum@rijnlandroute.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter