Nieuws
Parkeerproblemen Den Haan Groenpark

Het verhuurbeleid van woningcorporatie Wooninvest leidt tot parkeerproblemen aan het Den Haan Groenpark in Voorburg. Dat stellen de CDA-gemeenteraadsleden Jan Hendriks en Ron van Duffelen. Ze hebben vragen aan B&W gesteld over de situatie.

De huur van een woning is door Wooninvest losgekoppeld van de huur van een parkeerplaats. Daardoor huren huurders geen parkeerplek meer in de garage onder het pand. Ze parkeren buiten. Maar daardoor kunnen andere bewoners en bezoekers daar hun wagens niet meer neerzetten.

De twee CDA-raadsleden stellen dat in de Raamovereenkomst Gronduitgifte (voor de bouw) is bepaald, dat de opeenvolgende eigenaren van het gebouw zich verplichten om zorg te dragen voor de instandhouding van de inpandige parkeervoorzieningen. Het verhuurbeleid door Wooninvest strookt daar volgens hen niet mee. En is dit juridisch niet toegestaan.

Hendriks en Van Duffelen willen van B&W horen of hun veronderstellingen juist zijn en wat B&W aan de toestand denken te gaan doen. Volgens de CDA’ers is de houding van Wooninvest ingegeven door de vaste huurprijs voor sociale huurwoningen. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter