Nieuws
Bodemvervuiling frustreert bouwplan

Bodemvervuiling frustreert de bouw van elf woningen tussen Laan van Nieuw Oosteinde 115a en de Willem de Bijelaan in Voorburg. De vervuiling zal eerst opgeruimd moeten worden voordat er gebouwd kan gaan worden.

Dat blijkt uit de omgevingsvergunning die de gemeente voor de bouw heeft verleend. Ter plekke was Alfa Romeodealer Maesland gevestigd. De oude garage en showroom staan er nog steeds.

De bodem is sterk vervuild met olie. Er zitten ook zware metalen in en asbest. Verder hangt er een permanente oliegeur die moet verdwijnen.

Vakkundig beheer b.v. uit Den Haag wil op de plek van de garage/showroom negen woningen voor starters en doorstromers realiseren: zes in een blok met zicht op de Laan van Nieuw Oosteinde, en drie aan de achterkant daar tegenaan, zicht op de Willem de Bijelaan. Aan de Willem de Bijelaan zelf komen nog twee woningen onder één kap.

De panden voor starters en doorstromers gaan minimaal 314.500 euro kosten. Het betreft geen sociale woningbouw. Daarom betaalt Vakkundig beheer b.v. een boete aan de gemeente. Parkeren zal op eigen terrein gebeuren met de Laan van Nieuw Oosteinde als in- en uitrit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter