Met een spontane actie hebben leden van Lionsclub Voorburg  gisteren plantjes gebracht bij de drie verzorgingshuizen in Voorburg. In totaal kregen ruim 300 bewoners een vrolijk bloemetje voor de Pasen. Naast de bewoners konden ook de verzorgenden rekenen op dit bijzondere gebaar van speciale aandacht en waardering.

In de afgelopen dagen ontstond een spontaan idee bij Lionsleden Ton Bruins en Rolf Rijkmans. Met de Paasdagen op handen zouden onze senioren niet vergeten mogen worden. Ton Bruins: ,,Door alle Corona-maatregelen mogen bewoners geen bezoek ontvangen en is direct contact met (klein)kinderen, familie en vrienden dus niet mogelijk. Daarmee worden onze ouderen behoorlijk geïsoleerd. Wij wilden hen voor de komende feestdagen van harte opvrolijken met een speciaal gebaar.”

Uiteindelijk werd gekozen voor de chrysant, een mooie en vrolijke plant, die natuurlijk past op de kamer van iedere bewoner. Rolf Rijkmans: ,,In deze bijzondere tijd hebben ook de kwekers het erg moeilijk en worden veel bloemen en planten doorgedraaid. Het mes sneed direct aan wel drie kanten. We kunnen met deze actie onze ouderen vertellen dat we dichtbij zijn en aan ze denken. Ook hebben we hiermee de mogelijkheid om de kwekers op een eenvoudige wijze te steunen. Bovendien hoeft deze ruime hoeveelheid planten niet te worden doorgedraaid.”

Kwekerij SV.CO BV in De Lier was direct enthousiast en bood spontaan 600 potten met gele en witte chrysanten aan tegen minimale kosten. En het Office Centre in Den Haag drukte vervolgens kaartjes met de tekst ‘Een bloemetje voor de Pasen. Wij denken aan u’. Deze kaartjes werden door leden van Lionsclub Voorburg tussen de bloemen in de pot gestopt.

Deze spontane actie resulteerde in een rondrit langs Vliethof, Het Anker en De Mantel; de drie verzorgingshuizen in Voorburg. Vanwege de Corona-maatregelen werden de rekken met chrysanten voor de hoofdingang uitgeladen en buiten, met gepaste afstand, overgedragen aan het verzorgingshuis. De medewerkers zorgen er vervolgens zelf voor dat iedere bewoner een prachtige plant, met vrolijke kleuren, op zijn of haar kamer krijgt. Rijkmans: ,,Er zijn voldoende planten om ook verzorgenden te bedanken voor hun fantastisch werk in deze moeilijke tijden.” Tijdens de overdracht werd muziek ‘uit de oude doos’ gedraaid. Bewoners die achter de ramen en op de balkons de overdracht gadesloegen waren enthousiast, dansten en zongen zachtjes mee op de muziek en wierpen vele handkusjes naar de Lionsleden en de kweker buiten. Bruins: ,,Ik hoop dat we het isolement van onze ouderen hiermee iets verlicht hebben in deze bijzondere Paastijd.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter