In de Veiligheidsregio Haaglanden zijn voor het Paasweekeinde geen nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Parkeerterreinen bij het strand, in recreatiegebieden en bij parken zijn uit voorzorg afgesloten. Indien zich groepen wielrenners of motorrijders op fietspaden dan wel (land)wegen gaan vertonen en zich niet aan de coronamaatregelen houden, zullen deze paden en wegen worden afgesloten.

De gemeenten in de regio roepen inwoners opnieuw op zoveel mogelijk thuis te blijven. Indien men toch naar buiten gaat blijft het devies anderhalve meter afstand tot elkaar te houden en geen ‘groep’ te vormen. In Den Haag zijn daartoe overal in de stad op het plaveisel afbeeldingen aangebracht.

Het aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg dat met corona in het ziekenhuis ligt is al voor de derde dag op rij niet gestegen en op 16 blijven staan.

Al 1325 lokale zelfstandige ondernemers hebben vanwege de coronacrisis een beroep gedaan op de TOZO waardoor zij inkomenssteun en/of een lening voor hun bedrijf kunnen krijgen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. De TOZO is een regeling van de rijksoverheid die door de gemeenten wordt uitgevoerd. Leidschendam-Voorburg rekent op 11 miljoen euro aan TOZO-hulp. Daarvan is al zo’n 1 miljoen euro uitbetaald.

De 150.000 euro die de gemeente zelf uitgetrokken heeft voor ondernemers in coronanood is bedoeld voor het ondersteunen van acties die ondernemers zelf opzetten om een terugval in inkomsten op te vangen. Te denken valt dan aan gezamenlijke platforms, bezorgdiensten, promotie en communicatie.

B&W denken nog na over de invulling van hulp aan het cultuursector. Die hulp zal aanvullend zijn op een landelijke regeling voor deze sector. Nu al kan de sector gebruik maken van de TOZO (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers), de NOW (loonkostensubsidie) en de TOGS (éénmalige bijdrage van 4000 euro).

De traditionele Lintjesregen zal dit jaar (24 april) telefonisch gaan plaatsvinden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter