In de Nieuwe Driemanspolder tussen Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag zijn ook in de komende periode nog graafmachines zichtbaar. Zo worden de eilanden in het noorden van het piekbergingsgebied afgewerkt en ingezaaid. De vrijkomende grond wordt verplaatst naar de noordzijde van de Limietsloot. Het talud (of schuine vlak) van de Ringsloot moet nog definitief worden afgewerkt en afgedekt met teelaarde voor de beplanting. Ook wordt de drainage van de ruiterpaden deze maand aangelegd, waarna de paden kunnen worden opgebouwd met zand en een leem doormenging.

Omdat het grootste deel van de grondwerkzaamheden zijn afgerond, is de overkluizing over het leidingentracé in de polder verwijderd. Ook het fietstunneltje bij de hoofdentree in het zuidelijke deel van het  gebied is verwijderd. De verkeerssituatie voor fietsers is hier weer als vanouds. Zij kunnen weer gebruik maken van het fietspad.

De constructies van de twee inlaatwerken ter hoogte van Stompwijk en bij de overgang tussen de Ringsloot en de Limietsloot staan als een huis, met klepstuwen en al. De volgende uitdaging is om de beweegbare delen elektronisch te kunnen besturen. Ter hoogte van Stompwijk start men daarom met het aanbrengen van de ondergrondse mantelbuizen voor de kabels van het inlaatwerk. Ook zijn er veiligheidsleuningen aangebracht op beide inlaatwerken.

Bij het aquaduct en de aansluiting Voorweg/Wilsveen zijn de bouwers nog bezig met het afwerken van het betonwerk. Daarnaast wordt in deze periode gewerkt aan de aansluiting van de kades op deze constructie. De grond onder het aquaduct is al afgegraven en de bypass voor het water is verwijderd, zodat de Limietsloot onder de Molenvaart door kan stromen. Nu moet de Limietsloot nog los worden gekoppeld van de overige kleine watergangen. Hiervoor is een grote sifon nodig, die onder de Limietsloot doorloopt en de watergangen aan weerszijden weer met elkaar verbindt. Deze week zijn laswerkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het inhijsen van de sifon.

De werkzaamheden aan de Meer en Geerweg langs de Ringsloot zijn door het mooie weer eerder afgerond. De wegafsluiting is opgeheven en de verkeerssituatie is als vanouds. In overleg met de bedrijven aan de Ondermeerweg en de Bovenmeerweg wordt gezocht naar een geschikt moment voor de aansluiting van de autobrug bij het inlaatwerk in Stompwijk. Voor deze aansluiting moeten de Meerlaan en een deel van de Ondermeerweg worden afgesloten, waardoor de rotonde tijdelijk niet bereikbaar is vanaf de Bovenmeerweg en de Ondermeerweg. (foto N3MP)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter