Nieuws
Gemeenteraad moet gebreken Kulturhus onderzoeken

De gemeenteraad moet de gebreken aan het Kulturhus in Stompwijk laten onderzoeken. Dat stellen de onderaannemers die bij de bouw betrokken waren, in een brief aan de gemeenteraad.

De onderaannemers verwijzen naar het Jaarverslag 2019 van de gemeentelijke dienst handhaving waarin staat dat er bij de bouw niet altijd volgens de vergunningen is gewerkt.

Begin 2019 ging de bouw van het Kulturhus, SSB, failliet. Het pand was toen nog niet af. Volgens de onderaannemers zaten er ook veel gebreken in, met name qua brandveiligheid. B&W lieten echter weten dat het Kulturhus veilig gebruikt kon worden.

‘Nog steeds zetten wij als onderaannemers vraagtekens bij de stelling van uw college van B&W dat het pand aan alle eisen voldoet betreft veiligheid’, aldus de onderaannemers.

‘Het eigendom van de school is naar wij weten overgegaan op de de Panta Rhei. Deze moet kunnen aantonen dat het pand wettelijk gezien aan de veiligheidsvoorschriften voldoet. Wij roepen u op om uw verantwoordelijkheid te nemen en dit te onderzoeken en waar nodig vragen over te stellen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter