Aan de noord-oost kant van natuur- en recreatiegebied Vlietland moeten geluidwallen komen tot een hoogte van 10,7 meter. Dat blijkt uit de aanvraag voor een omgevingsvergunning waarmee de geluidwallen aangelegd kunnen worden.

Het gaat om wallen die tussen Vlietland en de RijnlandRoute – de verbinding tussen A4 en A44 – moeten komen. De wallen lopen vanaf de A4, waar het nieuwe verkeersknooppunt Hofvliet komt, tot aan de Vliet.

Bij Hofvliet moet de geluidwal 10,7 meter hoog worden. Op 3,5 meter hoogte worden bomen geplant aan de kant van Vlietland. Richting de Vliet neemt de hoogte van de geluidwal geleidelijk af tot 5 meter hoogte nabij de Vliet.

De wallen moeten ook de bouw van 202 recreatiewoningen in Vlietland mogelijk maken. Die moeten op vijf nog aan te leggen eilanden komen in de noord-oosthoek van Vlietland in het groene gebied tussen de haven aan de Vliet, de binnenhaven, Baarspad en Rietpolderweg.

De bouw is gebaseerd op het bestemmingsplan Vlietland Noordoost uit 2005 en bestaat uit 120 appartementen en 102 vrijstaande woningen. Voorts komen er restaurants en sportvoorzieningen. De bebouwing wordt zo’n 15.000 vierkante meter. (foto Wilgenburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter