Nieuws
Ruzie over bouwplan Park Vronesteyn

De gemeenteraad moet niet akkoord gaan met de bouw van een tweede woning op het stuk grond Park Vronesteyn 24 in Voorburg. Dat stellen bewoners van Park Vronesteyn. Twee van hen, woonachtig op Park Vronesteyn 22, hebben zich namens de groep tot de gemeenteraad gewend. Die zou op 12 mei akkoord moeten gaan met het bouwplan.

Op Park Vronesteyn stond een uit 1923 daterende witte villa met rieten dak. Deze is afgebroken en vervangen door een nieuwbouwwoning. Deze is naar de noordoost kant van het stuk grond ‘opgeschoven’. Nu willen de eigenaren van de grond een tweede woning bouwen, iets zuidelijker op het terrein. Daartoe moet een bestaande garage/schuur wijken.

Volgens mevrouw S. Pilon, bewoonster van Park Vronesteyn, betekent de tweede woning een aantasting van het woongenot, de zichtlijn naar de Vliet en de inval van zonlicht. Voorts treden er parkeerproblemen op. Daarnaast claimt mevrouw Pilon dat zij door de gemeente onjuist is geïnformeerd over de plannen.

De gemeente meent dat er op het stuk grond ruimte voor twee ‘kleinere’ woningen is. Het bouwplan wordt ‘aanvaardbaar’ genoemd. Er treedt geen ‘onaanvaardbare’ aantasting van het woon- en leefklimaat voor omwonenden door op.

Mevrouw Pilon ziet dat anders. Zij wijst erop dat de gesloopte villa uit 1923 een inhoud had van 875 kubieke meter. De nieuwe woning die er al staat heeft een inhoud van 1104 kubieke meter; de nog te bouwen woning 730 kubieke meter. ,,Die twee panden worden dus samen twee maal zo groot als de gesloopte woning’’, aldus mevrouw Pilon.

De bewoonster van Park Vronesteyn wil dat er een nieuw bouwplan voor Park Vronesteyn komt. De gemeenteraad moet het voorliggende plan derhalve tegen houden. Lukt dat niet dan sluit mevrouw Pilon een gang naar de rechter niet uit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter