Nieuws
GBLV wil steun voor lokale media

Oppositiepartij GBLV wil dat de gemeente de lokale media tijdens de coronacrisis gaat steunen. Dat blijkt uit een voorstel dat fractieleider Frank Rozenberg bij de gemeenteraad heeft neergelegd. Komende week zou erover beslist moeten worden.

Volgens Rozenberg kent de gemeente een divers lokaal medialandschap dat een belangrijke bijdrage levert aan de nieuwsvoorziening in de gemeente. De media komen echter in problemen nu zij door de coronacrisis advertentie-inkomsten missen. Zij dreigen ten onder te gaan.

‘Informatievoorziening is te allen tijden, maar in het bijzonder tijdens een crisis, van essentieel belang is voor de lokale samenleving’, stelt Rozenberg. ‘Niet door de gemeente gesubsidieerde nieuwsvoorzieningen kunnen geen aanspraak maken op het landelijke noodloket, en vallen daardoor buiten de boot’.

De GBLV’er stelt B&W nu voor met lokale nieuwsmedia in gesprek te gaan en te inventariseren wat zij nodig hebben om deze crisis te overleven en hierover te rapporteren aan de raad. Lokale papieren en digitale nieuwsmedia die actief bijdragen aan de nieuwsvoorziening in Leidschendam-Voorburg moeten B&W financieel zoveel mogelijk ondersteunen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

ChristenUnie-SGP was trouwens de enige lokale partij die in het verkiezingsprogramma 2018-2020 een opmerking had staan over de lokale media. Die luidde: ‘Lokale media moeten worden ondersteund, zodat zij inwoners onafhankelijk informatie kunnen geven en de maatschappelijke dialoog kunnen ondersteunen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter