Zwembad De Fluit in Leidschendam en Forum Kwadraat in Voorburg gaan nog niet open. De gemeente is wel met de beheerders in overleg over een heropening, maar de baden zijn er nog niet klaar voor.

Dat heeft een woordvoerster van het Raadhuis desgevraagd laten weten. Gisteren publiceerde de branche een Protocol verantwoord zwemmen. Het kabinet liet woensdag weten dat de veiligheidsregio’s en de burgemeesters moesten beslissen over heropening van zwembaden. Daarbij werd de indruk gewekt dat de baden per 11 mei weer open zouden gaan.

In het Protocol staan zaken als: 1,5 meter afstand voor kinderen tot en met 12 jaar; per baan één richting op zwemmen; niet inhalen tijdens het zwemmen; badkleding al aan bij aankomst onder de normale kleding; zoveel mogelijk thuis naar de wc; thuis douchen; aparte routes zwembad in- en uit; bij zwemles geen publiek.

Zwembaden en zwemverenigingen moeten aan dezelfde eisen voldoen als sportverenigingen, zo laat de gemeente weten. Zij moeten aangeven hoe zij invulling geven aan het protocol, hoe zij gaan voldoen aan de noodverordening en zij moeten de checklist voor sportverenigingen invullen. Na akkoord van de gemeente kunnen zij dan open.

De cijfers aangaande corona in Leidschendam-Voorburg zijn niet gewijzigd: 13 overledenen, 19 mensen in het ziekenhuis.

De HTM roept mensen bij het mooie weer dit weekeinde geen bus of tram te gebruiken. Met het in acht nemen van de 1,5 meter afstand is de huidige capaciteit van tram of bus onvoldoende om meer reizigers veilig te vervoeren.

De wegen naar het strand in Scheveningen en Kijkduin zijn afgesloten.

Er mag weer gesport worden! Voor kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging heeft SenW in samenwerking met de gemeente een SportApp ontwikkeld zodat iedereen kan meedoen. Een aantal sportverenigingen stelt belangeloos een aantal van hun trainingen open voor niet-leden. Via de SenW SportApp kun je je hiervoor aanmelden. Deelname is gratis. Klik hier https://www.senw-lv.nl/senw-lanceert-sportapp-voor-alle-kinderen-in-leidschendam-voorburg/ om het aanbod te zien en te boeken. Let op, het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol!

De coronacrisis kan zorgen voor extra financiële uitdagingen. Misschien heeft u minder of helemaal geen inkomsten en moeite om rekeningen te betalen? Als geldproblemen te lang duren, kunnen schulden ontstaan die uitgroeien tot grotere problemen. Daarom is het belangrijk dat u niet afwacht, maar actief hulp zoekt.

PLANgroep helpt inwoners van Leidschendam-Voorburg met geldproblemen, ook tijdens de coronacrisis. Neem contact op via e-mail: lvw@plangroep.nl of telefoonnummer: (070) 300 85 22 (maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur). PLANgroep neemt binnen twee dagen contact met u op. Een gesprek vindt plaats via de telefoon of videobellen. (foto Niven Press)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter