Nieuws
Hondenhek Park Sytwende: lees de site maar

B&W vonden het niet nodig omwonenden van Park Sytwende te informeren over het raadsbesluit dat een hondenhek in het park er niet kwam voordat de Raad van State zich over bezwaren tegen de plaatsing uitgesproken had. Volgens wethouder Nadine Stemerdink moesten belangstellenden de site van de gemeente maar raadplegen.

‘Het besluit is genomen in een openbare raadsvergadering en is terug te vinden op de website van de gemeente’, aldus de wethouder in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù. Die raadsvergadering vond op 28 januari plaats. Een week eerder, op 20 januari, informeerden B&W omwonenden per brief wel dat het hek er zou komen.

Het hek is bedoeld om het losloopgebied voor honden in het park te beperken tot een klein gebied aan de kant van het Veurselaantje. Het hek zou ook nog voorzien worden van een heg om het geheel te verfraaien. Er wordt al jaren over gesproken, en tegen geprotesteerd.

In antwoord op de vraag of het klopt dat het hek al besteld is laat de wethouder weten dat er een ‘vrijblijvende offerte’ is aangevraagd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter