Nieuws
PvdA gaat ‘herijken’

Coalitiepartij PvdA gaat de komende twee maanden ‘herijken’. Dat wil zeggen dat de partij wil nagaan wat er tot nu toe terecht is gekomen van de voornemens zoals die in het verkiezingsprogramma 2018-2022 en het programma voor de coalitie met VVD, CDA en ChristenUnie-SGP stonden. Digitaal zal de leden worden gevraagd mee te denken en te oordelen en ook om ideeën aan te dragen voor de komende jaren.

Dat blijkt uit een zogenoemde Ledenbrief die lokaal partijvoorzitter Folkert Buis, Jochem Streefkerk, PvdA-fractievoorzitter in de gemeenteraad hebben geschreven. Het duo gaat ook in op het probleem van politiek beraad in coronatijden.

‘In de gemeentelijke politiek is het zoeken naar momenten om goed met elkaar te overleggen. De fractie houdt natuurlijk goed contact met het college (van B&W, red.), via onze wethouder Nadine Stemerdink, en door het wekelijkse overleg tussen de fractievoorzitters en de burgemeester’.

‘Toch zijn er ook onderwerpen die zich niet alleen lenen voor informatievoorziening, maar juist ook voor een debat. Het blijkt ontzettend moeilijk om dat voor elkaar te krijgen. Eigenlijk vinden alle partijen wel dat een debat niet goed digitaal vergaderd kan worden, maar tegelijk is er ook nog geen manier om met 35 raadsleden fysiek bij elkaar te komen. De inzet van onze fractie is om zo snel mogelijk weer debat mogelijk te maken, desnoods met alleen de fractievoorzitters’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter