In zwembad De Fluit vinden werkzaamheden plaats zonder dat de gemeenteraad ingestemd heeft met de financiering ervan. D66-gemeenteraadslid Majhoub Mathlouti wil nu weten hoe dat mogelijk is.

Op 9 april schreef wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad dat de vloertegels in het kleedkamergebied van het zwembad vervangen moeten worden. De kosten beliepen dik 181.000 euro waarvan de gemeente 133.500 euro moest betalen.

De brief is vanwege de coronacrisis niet door de gemeenteraad behandeld. Vorige week maakte de beheerder van De Fluit, Sportfondsen, bekend dat het zwembad niet open kon vanwege werkzaamheden die er gaande waren.

Het kabinet liet de gemeenten op 8 mei weten dat de zwembaden per 11 mei weer open moesten. Afgelopen week liet een woordvoerster van B&W desgevraagd weten dat voor zwembad Forum Kwadraat in Voorburg gemikt werd op 21 mei, voor De Fluit op 25 mei.

Het vervangen van de vloertegels in De Fluit was volgens de wethouder nodig omdat er veel ongevallen door uitglijden plaats vonden alsmede talrijk valpartijen. Dit alles door gladheid van de tegels. Daarnaast bleek 30 procent van de tegels los te komen.

Er werden tijdelijke maatregelen genomen zoals een ander schoonmaakregime, een extra lijngoot, een speciale behandeling van de tegels en het neerleggen van rubber matten. ‘Al deze maatregelen bieden echter geen structurele oplossing. De enige maatregel die een directe oplossing biedt is een complete vervanging van de vloertegels’, meldde Stemerdink.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden diende het zwembad geruime tijd te worden gesloten. Vanwege de coronacrisis was het zwembad dicht. Daar kon volgens Stemerdink gebruik van gemaakt worden door de werken te starten. (foto Geelen Beton)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter