Nieuws
Nieuw uitstel besluit Vlietbrug Leidschendam

B&W zullen niet rond de jaarwisseling een finaal besluit nemen over de eventuele komst van een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam, zoals tot nu toe de bedoeling was. De coronacrisis heeft het proces ‘aanzienlijk vertraagd’. Wanneer er nu wel een besluit valt is ‘nog niet bekend’.

Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. ‘Het uitbreken van de coronacrisis heeft impact gehad op de processtappen om tot finale besluitvorming te komen’, aldus B&W. Men was bezig met een verdere verkenning en uitwerking van selectieve toegang van auto’s tot het Damcentrum en een nieuwe brug. Dit ten behoeve van een finale besluitvorming voor of na kerstmis.

B&W stellen verder dat de coronacrisis een nog onbekende invloed heeft op de bereikbaarheid van het Damcentrum. Deze stelling wordt echter niet verder uitgewerkt.

In het algemeen heeft de coronacrisis effect op projecten, programma’s en initiatieven van derde, aldus B&W. Zo heeft de 1,5 meter-afstandseis effect op hoe er gewerkt wordt, zijn bouwmaterialen lastiger te verkrijgen en zijn er buitenlandse werknemers teruggekeerd naar het land van herkomst.

Wat het effect van de crisis zal zijn op de planning en financiën is in dit stadium moeilijk in te schatten, stellen B&W. Zelfs de bandbreedte waarbinnen het effect (positief of negatief) zich zal voordoen is lastig te bepalen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter