Nieuws
Nieuw coronamaatregel: voetdrukknoppen

De gemeente komt inwoners die in tijden van corona liever niet de knop indrukken van een voetgangers- of fietserslicht om te kunnen oversteken, tegemoet. Op diverse plaatsen worden bij verkeerslichten knoppen aangebracht die met de voetzool bedienbaar zijn. Op de kruising Laan van Nieuw Oosteinde – Brins Bernhardlaan in Voorburg zitten ze bijvoorbeeld al in het plaveisel.

Met de voetdrukknop wordt de kans op besmetting met het coronavirus verkleind. Binnenkort zal Stadsbeheer ook tegels met de voetdrukknop plaatsen op de volgende plekken: Station Voorburg; Koningin Julianalaan – Prins Bernhardlaan; Mall of the Netherlands – Noordsingel – J.S. Bachlaan en Prins Bernhardlaan – Veenkade. Op locaties met een zogenoemde BrightButton of een RTB komen geen voetdruktegels. Deze knoppen kunnen namelijk met de elleboog bediend worden.

Overigens zijn er al gemeenten – zoals Zoetermeer – die zinnen op maatregelen om clustering van fietsers en scooters bij oversteekplaatsen als het licht op rood staat, tegen te gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter