Nieuws
Op uitnodiging weer naar de kerk

Nu de corona-maatregelen worden versoepeld, kunnen ook de kerken voorzichtig weer gaan werken aan de normalisering van het gemeenteleven. De kerkdeuren van de Oude Kerk in Voorburg gaan vanaf vandaag, zondag,  weer (beperkt) open.  Naar schatting volgen nu gemiddeld tussen de 250 en 375 mensen de zondagse erediensten van de Martini wijkgemeente via internet (minimaal). Dat zijn niet allemaal gemeenteleden, maar ook ‘gasten’. Daar is men dankbaar voor.

Tegelijk wordt vernomen dat online-diensten toch niet de samenkomsten op zondag helemaal kunnen vervangen en dat met het verstrijken van de tijd het ook zwaarder valt om het ritme vast te houden. Het kerkgebouw, het orgel, de onderlinge ontmoeting, het samen zingen, het geloofsgesprek, het Heilig Avondmaal, de koffie na de dienstworden zéér gemist. Met de noodzakelijke voorzichtigheid en voorzorgsmaatregelen wil de kerkenraad nu een herstart maken.

Wat betekent dit concreet?  Formeel mogen per 1 juni maximaal 30 gemeenteleden de diensten bezoeken, vanaf 1 juli maximaal 100. De kerkenraad wil een overzicht maken van die mensen die graag een keer de kerkdienst willen bezoeken. U kunt zich opgeven via kerkdienstoudekerk@gmail.com Vermeldt daarbij uw naam, uw adres, eventueel uw e-mailadres en telefoonnummer en geef daarbij aan of u alleen of met meer gezinsleden komt. Ook zal er in de loop van volgende week een formulier op de website www.oudekerkvoorburg.nl beschikbaar zijn.

In de maand juni is er iedere zondag een dienst om 10.00 uur waar (afgezien van de ambts-en taakdragers)  30 gemeenteleden welkom zijn. Daar blijft de vormgeving van de dienst dan ook op aangepast.  e ouderlingen zullen uit de aanmeldingen elke week een groep gemeenteleden uitnodigen om aanwezig te zijn. De rest van de gemeente kan de diensten meebeleven via www.kerkomroep.nl en www.kerkdienstgemist.nl 

Als de ‘proefmaand’ juni goed is verlopen, kan men vanaf 1 juli ruimer gaan uitnodigen. Dan zal er ook weer creche en kinderdienst zijn. Na de vakantiemaanden juli en augustus wordt bekeken hoe  het gemeenteleven verder genormaliseerd kan worden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter