Nieuws
Omvallen Schouten Bouw kost toch geld

Het faillissement van Schouten Bouw in oktober 2019 kost de gemeente wel degelijk geld, ondanks een bewering van wethouder Jan-Willem Rouwendal dat de gemeente er geen schadelijke effecten van ondervond.

Naar nu blijkt heeft VOF Damcentrum, een bedrijf waarvan de gemeente voor 50 procent eigenaar is, een vordering op Schouten Bouw van 90.000 euro. Deze vordering is nu bij de curator die het faillissement van Schouten Bouw afwikkelt, neergelegd. Vooralsnog heeft de gemeente de vordering afgeboekt in de grondexploitatie Damcentrum.

De VOF Damcentrum is verantwoordelijk voor woningbouw in het Damcentrum Leidschendam. Het bedrijf is voor 50 procent in handen van de gemeente. De andere helft van Schouten & de Jong Projectontwikkeling (SdJ) en Bouwfonds Property Development (BPD). SdJ heeft tegenwoordig WDevelop Vastgoed Ontwikkeling. De topman is dezelfde als bij Schouten Bouw: Chris Schouten.

De gemeente heeft VOF Damcentrum via de Bank Nederlandse Gemeenten een krediet van 24 miljoen euro verschaft. De VOF neemt dat geld periodiek op om bouwgrond die men van de gemeente koopt te betalen en om die grond bouwrijp te maken. Door de VOF is inmiddels 13,6 miljoen euro van de 24 miljoen euro opgenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter