Nieuws
Gemeente weigert contract Kulturhus te openbaren

De gemeente weigert het contract voor de bouw van het Kulturhus in Stompwijk te openbaren in weerwil van een besluit van de gemeenteraad op 12 mei waarbij de geheimhouding werd opgeheven.

Volgens de gemeente kan de inmiddels failliet gegane bouwer van het Kulturhus, SSB, nog bezwaar maken tegen de openbaarmaking. Daarvoor heeft men zes weken de tijd. SSB kan bij de rechter ook nog een voorlopige voorziening vragen waarbij openbaarmaking wacht totdat er besloten is op een bezwaar tegen openbaarmaking. Pas als openbaarmaking ‘in rechte vaststaat’ kunnen B&W het contract vrij geven, aldus een woordvoerster van B&W.

Voordat de gemeenteraad werd voorgesteld de geheimhouding van contract op te heffen is aan alle betrokken partijen, dus ook SSB, gevraagd of men daar bezwaar tegen had. Pas nadat de partijen hadden aangegeven dat dat niet het geval was, werd de gemeenteraad verzocht in te stemmen met het opheffen van de geheimhouding. Op de vraag waarom er dan nu opnieuw bezwaar gemaakt zou kunnen worden, gaf de woordvoerster geen reactie.

SSB is sinds 7 mei 2019 failliet en staat ook niet meer ingeschreven in de registers van de Kamer van Koophandel. Hoe het bedrijf dan bezwaar zou kunnen maken tegen de openbaarmaking van het Kulturhus-contract beantwoordt de woordvoerster van B&W aldus: ,,Ze zijn nog wel belanghebbende als bedoeld in de Wet openbaarheid van bestuur.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter