Nieuws
Veel meer woningen in Leytschehof Damcentrum

Er komen veel meer woningen in Leytschehof – het gebied tussen Landscheidingstraat, Rijnlandstraat, Oude Trambaan en Schoorlaan in Leidschendam – dan eerder voorzien: 150 in plaats van 100. Dat hebben B&W de gemeenteraad laten weten.

Leytschehof was een bouwplan van Schouten Bouw, BPD alsmede Schouten en De Jong Projectontwikkeling. Het voorzag in 100 appartementen verdeeld over vijf gebouwen waaronder een woontoren van veertien etages. Ondergronds kwam er een parkeergarage.

De initiatiefnemers trokken het plan vorig jaar terug. Schouten Bouw is inmiddels failliet verklaard. Schouten en De Jong Projectontwikkeling raakte in financiële problemen. Dat bedrijf heet nu WDevelop Vastgoed ontwikkeling.

Leytschehof maakt deel uit van de bouwprojecten van v.o.f. Damcentrum: een onderneming van de gemeente, BPD en WDevelop Vastgoed ontwikkeling. Het nieuwe bouwplan behoeft nog wel een vergunning.

De 150 woningen zouden nog wel dit jaar in de verkoop komen. Net als 10 eengezinswoningen en 25 appartementen aan de Rijnlandstraat, 22 eengezinswoningen aan de Schoorlaan (waar de gemeenteraad nu bezwaren tegen heeft) en 9 appartementen aan de Damlaan (plek oude Postkantoor, red.). Of er onder de nieuwe woningen aan de Rijnlandstraat ook een parkeergarage komt – dat onderzoeken B&W op last van de gemeenteraad – staat nog steeds niet vast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter