Nieuws
Financiële haalbaarheid bouw Appelgaarde vraagteken

Het is niet duidelijk of de bouw van zo’n 400 woningen aan de Appelgaarde, gekoppeld aan een herinrichting van het gebied voor de ingang van Station Mariahoeve, financieel wel haalbaar is. Dat wordt nog ‘verkend’.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. Wel is duidelijk dat het gebruiken van de ‘normale’ parkeernormen, een financieel gat in de plannen zou slaan van 8,6 miljoen euro exclusief btw.

Nu wordt in het plan uitgegaan van een halvering van de parkeernorm. Dat wil zeggen dat er voor de 400 woningen geen 593 parkeerplaatsen nodig zijn, doch maar 297. Nu zijn er 197 parkeerplaatsen in het gebied bij Station Mariahoeve.

In de gemeenteraad bestaan bedenkingen tegen het bouwplan dat voorziet in sloop van het kantoor Appelgaarde 2-4 om daarvoor in de plaats een driehoekig woongebouw neer te zetten met woontorens tot 60 meter hoog. Ook omwonenden zijn boos.

Volgens de wethouder is van renovatie van Appelgaarde 2-4 afgezien omdat de gemeente het hele gebied wilde opknappen. De omwonenden zijn in voldoende mate in dat proces betrokken, stelt Rouwendal.

Om tot een zogenoemde ‘ambitiedocument’ te komen zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd met omwonenden. Om daarna tot een ontwikkelvisie te komen zijn er drie gesprekken gevoerd met afvaardiging van de bewonersvereniging De Gaarden plus een informatiebijeenkomst met omwonenden. Bij de uitwerking van de plannen worden omwonenden ook weer betrokken.

Het nu voorliggende plan is ‘niet in beton gegoten’, zo meldt de wethouder. ‘Veel keuzes moeten nog worden gemaakt en in samenhang worden gebracht met de haalbaarheid. Haalbaarheid gaat niet alleen over financiën, maar ook over afspraken met andere belanghebbenden, zoals gemeente Den Haag, NS Vastgoed en Tennet (beheerder stroomnetwerk). Met Den Haag wordt nu door ambtenaren overlegd. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter